maandag 19 september 2016

Gevraagd als gespreksleider voor debat na vertoning 'Inside The Chinese Closet'


Op dinsdag 27 september vindt er in het kader van Rotterdam Pride een bijzondere screening plaats van de film 'Inside The Chinese Closet'. Deze documentaire van regisseuse Sophia Luvarà gaat over het fenomeen van schijnhuwelijken tussen homoseksuele mannen en lesbische vrouwen in China.

Andy en Cherry, beiden homoseksueel, zijn op zoek naar liefde en geluk in het levendige Shanghai. Desondanks eisen hun families van hen een heteroseksueel huwelijk én een kind. Door de enorme druk botsen zij met de verwachtingen van hun ouders, van hun liefdespartners en van de partners van het verstandshuwelijk. Hun verhalen vormen een afspiegeling van het moderne China en laten zien waar homo’s in de huidige Chinese samenleving tegenaan lopen.


Na de vertoning vindt er een paneldiscussie plaats met:

Pete Wu is freelance journalist en redacteur. Hij houdt van het vertellen van verhalen in verschillende vormen. Hij schrijft onder andere over onrecht en de kleine Mensch en werkte onder meer voor VICE, NOS, VPRO, IFFR, Mindshakes en Quest. Onlangs verscheen zijn coming out-verhaal “De vrouw die het probeerde” in het Volkskrant Magazine.
Zhi Li is psycholoog, vertaler en een sociale entrepreneur. Ze is opgegroeid in China maar woont sinds het behalen van haar Master in psychologie aan Universiteit Maastricht in Nederland. Ze maakt zich sterk voor diversiteit binnen de (psychische) gezondheidszorg in Nederland.
Dr. Reza Kartosen - Wong, docent Mediastudies aan de UvA, heeft onderzoek gedaan naar de Aziatische identiteiten/identificaties van jonge Aziatische Nederlanders en de rol van Aziatische populaire cultuur daarin. Reza is onlangs gepromoveerd op zijn proefschrift Young Asian Dutch constructing Asianness:  Understanding the role of Asian popular culture.

En ik ben er ongelooflijk trots op dat ik door de organisatoren van de screening en het debat, Studio Zi, ben gevraagd om de rol te vervullen van gespreksleider. We zullen het die avond onder meer hebben over de kloof tussen de jongere en oudere generaties Aziaten. Over traditionele normen en waarden en gezinsrelaties in een veranderende samenleving, zowel hier in Nederland als in China zelf.

Alle informatie nog even op een rijtje: 

Inside The Chinese Closet
Een film van Sophia Luvarà | Een Witfilm productie 
Wanneer: Dinsdag 27 september
Aanvang: 19.30 uur (film)
Aansluitend: Paneldiscussie, voertaal Engels
Info en kaartverkoop: Filmhuis Lantaren-Venster