dinsdag 23 mei 2017

Geslaagde derde Dogparade bewijst het weer: De Hond Maakt Mensen Gelijk!


We kunnen terugkijken op een weer een supergeslaagde editie van de jaarlijkse Dogparade! Net als voorgaande jaren vond deze vrolijke optocht van honden en hun baasjes plaats in hartje Rotterdam, aan de West-Kruiskade en in het bijzonder op het Tiendplein, waar we te gast waren op het terras van Café Restaurant Holy Smoke voor de verkiezing van De Ultieme Hond 2017 en de Open Rotterdam Publiekslieveling.

Daarvoor hadden ruim 50 Honden en Baasjes zich gemeld op het verzamelpunt aan de kop van de Westersingel. Daar ontvingen alle deelnemers zo'n mooie West-Kruiskade, Echt Rotterdam goodie bag en verdere instructies over het verdere verloop van de middag.



Om exact 13.00 gaf Captain Jack Kerklaan het startsein voor het vertrek en begaf de bonte stoet van mensen en honden in alle denkbare soorten, maten en smaken zich over de West-Kruiskade. Tijdens de tocht werd gestopt bij diverse ondernemers en winkeliers aan De Kade, o.m. bij Slagerij Schell, die traditiegetrouw weer een smakelijk bot aanbood aan alle hondse viervoeters. Dat viel letterlijk en figuurlijk in de smaak!

Foto: (c) Clemens Rikkens
Aangekomen op het Tiendplein was het even zoeken naar de juiste deelnemersnummers, maar al snel kon begonnen worden met datgene waarnaar iedereen uitkeek: de verkiezing! En dus mochten de deelnemers één voor één de dogwalk op, over de roze loper heen en weer, voor het oog van een deskundige jury, voorgezeten door bekende acteur/theatermaker en ras-Rotterdammer John Buijsman

En die hadden het weliswaar moeilijk, getuige de veelal pittige onderlinge discussies, maar kwamen uiteindelijk tot een unanieme uitspraak: het slimme Hondje Bobbi was de Juryfavoriet en dus mocht zijn Baasje Nova de 1e prijs voor De Ultieme Hond 2017 in ontvangst nemen.



De twee Runners Up van dit jaar waren het duo Luka en Baasje Qing; en Billy en Baasje Benthe. Zeker voor kleine Qing bleek de spanning te groot: hij was zo vermoeid dat hij eerder naar huis moest en daardoor helaas het fotomoment voor de Dogparade010 Fotowand moest missen. Dat maken we natuurlijk een andere keer uitgebreid goed!



Daarna was het nog niet gedaan met de spanning, want het was tijd voor de verkiezing van de Open Rotterdam Publiekslieveling. De applaus-o-meter liet ook dit jaar over de uitslag geen twijfel bestaan: Kleine Barry en zijn Baasje Viola Schaaff waren de overduidelijke winnaars.

Een bijzondere gelegenheid, want, zo verklaarde Viola in haar dankwoord: eigenlijk was het de bedoeling dat Barry het jaar daarvoor zou meedoen samen met zijn maatje en mentor Alfred, die helaas kort voor de Dogparade van 2016 kwam te overlijden. Haar overwinning droeg zij dan ook op aan Alfred, in creatieve kringen van Rotterdam geen onbekende verschijning - net als Barry nu!



Het zijn verhalen als deze, die aantonen hoe de Dogparade zich in slechts drie jaar tijd in de harten van de mensen heeft genesteld en hoe het evenement omarmd is door de bewoners en ondernemers van 'De Kade' en omstreken. Arm of rijk, jong of oud, volks of hip, yup of kak, ongeacht afkomst, geloof, sexuele voorkeur, het maakt allemaal niet uit: alle Baasjes van Honden zijn eensgezind en verbonden in hun liefde en trots op hún maatje, hun metgezel door dik en dun.

Die liefde, die trots verbindt over alle verschillen heen. Van museumdirecteur (we telden er maar liefst 5) tot aan de bewoners van 'De Kade': ze waren er allemaal, mét hun hond, een enkele uitzondering daargelaten. 


Een mooiere ode aan de stad Rotterdam in al zijn diversiteit kun je je niet wensen.Want, zo zeggen wij van Team Dogparade10: 'De Hond Maakt Mensen Gelijk'. Een interculturele verbinder zonder weerga. Geen communicatiegoeroe of andere spindoctor die dat kan evenaren.



Bekijk nog veel meer foto's via onze Dogparade010 Facebook pagina!
 
Dogparade 2017 vond plaats op 20 mei 2017 en werd mogelijk gemaakt door o.a.:
Onze dank gaat verder uit naar:
Mariken van der Meer, Deborah van de Beld, Charlie Vermeulen, Bénine Louise Buijze, Alice Fortes, Esdra Baris, John Buijsman, Jack F. Kerklaan, Dominique Ommens, Audio Flamingo, Hans Bours, Lotte Pilotte, Piet Hein, Wail Belachen, Francien Verhulst, Jinai Looi, Ginger Haasbroek e.v.a.

En last, but zeker not least: AL die bijzondere Rotterdam Dogs en hun Baasjes die dit evenement telkens tot zo'n onvergetelijk succes maken!